tisdag 30 juni 2009

Torsk på tallrik


Primörernas tid är förbi för detta år, jag börjar inse trots att jag dragit ut på det. Sparrisen smakar annorlunda nu helt klart, igår kanske blev sista gången?

Torsk till superpris (80kr/kg - magiskt!) hos min lokala handlare inspirerade till en delikat middag i all enkelhet: smörstekt torsk på en bädd av fräst champinjon och knipplök, sparris och fräck aioli från Jesses. Efter att ha suttit utelåst från min lägenhet en timme med råvarorna i väskan så smakade det extra fint.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Ett tips är att steka fläsk, och sedan steka torsken i fettet:) Torsk med fläsk är en god rätt med lite vit gräddsås på grädde och äggula och kanske lite pepparrot..

    SvaraRadera
  2. Ah, pepparrot används alldeles för sällan! Känns som en knasig kombo dock med fisk och fläskkött, men funkar alltså?

    SvaraRadera