onsdag 10 juni 2009

Älg med asiatisk touche

Dagens snabbmatstips: viltskav. Jag visste att jag hade typ 10-15 minuter på mig att laga middag häromkvällen, så jag gjorde följande:

- Fräste upp ett paket älgskav i smör
- Lade i en större shiitakesvamp i bitar, en hackad scharlottenlök, två strimlade blekselleristänger och en gul morot i tunna strimplor (använd osthyveln!)
- Kryddade med ostronsås, salt, peppar och lite riven ingefära.
- Lät det hela bubbla ihop med lite grädde i någon minut

Voila, underbart som det är, lite annorlunda smaker ihop med viltkänslan träffade mitt i prick!



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Vad kul! Jag skulle ha lagat till skav idag men det blev inte så. Det blir imorgon istället. låter som en rätt helt i min smak.. :-)

    SvaraRadera
  2. jag tycker verkligen att det är perfekt snabbmat, går ju på tre röda! Och, det är djur som inte är del av vårt stora maskineri till köttindustri.

    SvaraRadera