söndag 13 februari 2011

Mata mig!

Igår var jag ute på staden för att fira en av mina bästa vänners 30-årsdag. Himmelsk start med universums finaste Bellini längst upp i skrapan på söder (vit persikopuré, en hutt persikolikör och en hel flöjt med Veuve Clicquot, mycket ömt ihoprört). Kan vara världens godaste drink? Kvällen fortsatte på ett jamaicanskt hak med halvintressant meny. Jag beställde get i curry, efter allt snack om getkött i bloggosfären (Gitto satte igång flodvågen, såklart). Varmrätten kom efter 2,5 timmar, personalen tog inte spontant dryckesbeställningar vid bordet en enda gång utan man fick själv be dem komma och sälja på oss mer alkohol. Hur man kan bedriva affärer på sådant vis är en gåta. Jag hade trevligt hur som helst, det var sällskapet som var hela grejjen, men väger idag upp mot gårdagens totalsvält och lagar svulstigt fyllig mat med grädde och sprit.En helt vanlig söndagsgryta, 3-4 portioner
/ 1 paket kycklinglever / 2-3 dl klyftade champinjoner / 0,5 lök / 0,5 pkt bacon / 0,5 tråg färsk haricot vertes i bitar / 3 dl grädde / 1 tsk timjan / stänk Worshestershiresås / 2 msk rom / salt&peppar / smör till stekning /

Dela kycklinglevern i lagoma bitesizestycken. Fräs skivad lök, haricot vertes, champinjoner och tärnad bacon tills allt får fin färg. Lägg i separat bunke, smält smör i pannan, låt den bli riktigt het och fräs levern. Ta ned tempen en smula, och när bitarna fått färg runt om kan du tillsätta det andra fräset igen. Stänk över Worshestershiresås, salta, peppra och krydda med mortlad timjan. Låt bubbla till en fin gryta med grädde och rom ca 10 minuter, servera med robust grönt som skivad vitkål eller romansallad. (Om du äter grytan med ris el dyl så räcker den till 4-5 portioner)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

5 kommentarer:

  1. Haha, över två timmar! Då var du allt bra hungrig ... Kycklinglevergrytan lät god och betydligt mer snabblagad

    SvaraRadera
  2. Du säger allt utom namnet på det "hak" som man skall undvika om man är akut hungrig och alkoholtarmen skriker.

    SvaraRadera
  3. @anna: galet, jag hade sparat mig hela dan dessutom, tycker det är bra att vara svulten när man går på restaurang. Där fick jag...

    @stefan: det har du helt rätt i. Kass research i efterhand av undertecknad - jag minns nämligen inte vad stället hette. vet på en höft vart det låg (blev ledd dit från Medis, men tittade ned i backen hela tiden för jag var så rädd för att halka i mina snygga men helt flata stövlar. Ack ack, återkommer!

    SvaraRadera
  4. Undrar var man kan hitta get i handeln - ngr tips? Kycklinglever är en favvo - tyvärr bara hos mig här hemma ;(

    SvaraRadera
  5. @silver: följ Gitto-länken i inlägget och du skola se vart man hittar sådat (Skärholmen!)!

    SvaraRadera