Skölj linserna i en sil, skär löken i halvmånar. Fräs linser och lök i olivolja, strö över saffran och tillsätt tomatpuré. Häll på vatten, tillsätt fond, riv ned skalet från citronen med ett litet rivjärn och pressa i saften från halva citronen. Skiva morötterna, strimla de torkade aprikoserna och lägg i soppan så fort vattnet koka upp. Låt soppan bubbla på låg-mellanlåg temperatur tills dess att linserna gottat ihop sig och morötterna ej längre är hårda, ca 15-25 minuter. Smaka av med ev mer citronsaft, nån doft paprikapulver, salt och peppar. Servera med en klick tjockyoghurt, kanske som här också med ett gott bröd och lite hackade pistagenötter. Smisk-smask!
Läs även andra bloggares åsikter om Soppa, Vegan, Vegetariskt, Saffran, Lättja
Jag älskar linssoppa med citron!
SvaraRaderaGott. Billigt. Nyttigt.
@mian: det är en kombo som har allt. Till listan lägger jag: resurssnålt och lättlagat!
SvaraRadera