onsdag 3 juni 2009

Järna goes Kiwi

Jag har nu funnit, till min stora förtjusning, att:
1) Saltå Järna inte bara producerar vegetabilier och mejeriprodukter utan även kött. Eko och reko, bra alternativ för den som väljer att äta kött! Läs mer om Saltås tankar med sortimentutökningen här.
2) Min lokala handlare här i Fredhäll (mitt veckoboende i Stockholm) tar in produkterna.

Jag handlar inte kött särskilt ofta, och när jag gör det så letar jag efter något som är så närproducerat som möjligt, antingen ekologiskt eller naturbetesprodukter. Häromkvällen blev det grillskivor av högrev och jag svängde ihop denna enkla kreation på tre röda:

* Stekte köttet hårt i mycket smör. ordentligt med flingsalt och nymald peppar.
* Gjorde en salsa på 10 cm gurka, 1 kiwi, 1 msk svarta sesamfrön, en halv kruka mynta och en något mindre mängd persilja.
* Stekte en skiva gul zuccini på en sida tills den blev lagom mjuk. Jag gillar när grönsaker är lite al dente.

Hur fin och färggrann måltid som helst, härligt med en klick creme fraiche!

Mängden salsa och även köttet räckte till en portion till, så igår repriserade jag det hela fast med följande röra:
* Tunna skivor av champinjon, blomkål och zuccini frästes i smör.
* En klick creme fraiche gjorde det hela till en sås.
* Jag kryddade med citronzest och en smula lantbuljongpulver från Renée Voltaire.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

  1. Åh jösses, vad gott!
    Jag önskade att även vi på bystan hade tillgång till deras kött...

    SvaraRadera
  2. Trevlig blogg -- det var länge sedan jag botaniserade bland mat-/lowcarbbloggar, så jag ska ta och titta lite bland dina länkar också. Apropå kött har jag turen att ha en kravbonde som granne.

    SvaraRadera
  3. Hej Mia, kul att du hittade hit! Kolla gärna i länklistan ja, där finns många trevliga bloggar som jag ofta läser. jag är mycket glad att ha hittat din också, lägger till den i min lista! :)

    SvaraRadera
  4. Tack, tack, nu blir jag både smickrad och får prestationsångest. :-) Det är intressant att läsa andras bloggar pga alla olika förutsättningar, tycker jag. Sedan får man trixa sig fram till något som funkar för en själv.

    SvaraRadera
  5. Ja, med jämna mellanrum hbehöver man boosta sin inspiration lite, tänka nytt i köket för att inte slinka tillbaka i mindre nyttiga snabbmatslösningar. lite så är det för mig iaf.

    Fortsätt i din stil bara så blir alla vi läsare glada. :)

    SvaraRadera