tisdag 18 januari 2011

Mammans sallad

Min mor gjorde en enkel men fantastiskt god sallad till julmaten i år som jag tar med mig. Kolla här!Du hyvlar ned så mycket rödkål som du önskar i en skål, lägger ned blad från ca 3-5 bryssel/rosenkålhuvuden i salladen, river ned en bit kålrabbi och dressar med valnötsolja och vit balsamico.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

  1. Valnötsolja och kål lät riktigt gott, och vackert med de olika bladen

    SvaraRadera
  2. @anna: det är riktig mumma, jag gillar saltås vita balsamico också! kålrabbin är viktig i för den gör det saftigt på ett visst vis. Inte lika vanligt med kålrabbi här som i andra europeiska länder, jag röstar för ett uppsving!

    SvaraRadera
  3. Älskar kålrabbi...
    odlade min första sort i somras och oj vad jag ska sätta fler i år!

    Visst blev du med odlingslott...?

    SvaraRadera
  4. @fjällmor: oj så spännande, odlar du den gröna eller lila (mer sofistikerade äro ej mina kunskaper på detta område)? jag blev med lott i somras ja, men har olika skäl behövt säga upp den redan, så jag får skjuta det projektet på framtiden.

    SvaraRadera