tisdag 19 maj 2009

Tid för mig själv


Igår gick jag från jobbet när det fortfarande var ljust ute. Själaglad över denna möjlighet att få hänga med mig själv. Trots att det duggade tog jag promenaden hem till Kungsholmen (en tur på 50 min) och mådde så bra när jag var väl hemma. I ICA-kassen hade jag sparris, dill och lax och det blev till en ljuvlig vårmiddag som smälte i munnen.

Jag stekte en laxkotlett i smör, kryddade med nymald peppar, flingsalt och citronsaft. Till detta mjäll sparris*, smörfrästa skogschampinjoner och en sås på creme fraiche, citronzest och hackad dill. Gott, enkelt och snabblagat - to die for!

* Jag skalar inte sparrisen, men kokar inte heller hela, utan gör som jag blivit tipsad av Jamie Oliver nångång: håller nedre änden av sparrisen i ena handen och böjer den med andra handen tills den går av av sig självt, ofta ett par cm från roten. Då får man den bra biten kvar. Rotdelen sparar jag, skalar och hackar i småbitar till soppor o dyl.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tänk nu börjar vi blogga om samma saker, hur coolt som helst!!!

    SvaraRadera
  2. Haha, fan vad kul, såå synkat! :)

    SvaraRadera