söndag 3 maj 2009

Stevia: tagning II

Idag var det dags för en ny stevia-test. Eftersom vi tyckte att vi hade alldeles för mycket sötning i förra gången, så halverade jag denna gången och tog i endast ett halvt kryddmått i en sats glass. Receptet är Ninja Isters, det tackar vi för. Jag kompletterade chokladglassen med en bra näve rostade mandlar (även om jag inte hann rosta dem på korrekt vis denna gång) och i avsaknad av glassmaskin frös vi och rörde om i byttan regelbundet. Konsistensen blev super, det går alldeles utmärkt att göra glass utan maskin!

Rent smakmässigt så blev resultatet sisådär dock. Trots den lilla dosen stevia så var den där lakritsbismaken (som jag läst skall framträda först vid överdosering) lika framträdande som förra gången. Faktisk sötma fanns det däremot inte så mycket av, så stevian gav alltså bara bismaken i en sådan liten mängd. I övrigt så tror jag receptet är toppen. Om man tycker att kakao smakar lite för kraftigt så kan man nog med fördel dra ned måttet till kanske 3/4 dl, helt upp till var och en där vad man tycker är smaskigt.

Ett kvällsmums värdigt Wipe Out hade jag tänkt, men nja, hallonen var godast på tallriken denna gång och min quest efter bra sötningsmedel drar härmed vidare. ;)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Oj, jag som precis tänkte beställa Stevia!! Nu tror jag inte att jag gör det. Jag gillar nämligen inte alls lakrits.... Fast kan jag kanske få köpa ett smakprov av dig? Jag menar det verkar ju som om det räcker med väldigt lite!

  SvaraRadera
 2. Det är ju kruxet med sötningsmedel, att det ofta har en bismak. Jag tänker testa Canderella härnäst, kanske du har erfarenheter av? Jag kan absolut skicka ett smakprov, det behövs ju som sagt väldigt lite, ett krm motsvarar en dl socker typ. Mejla din adress till ettegetrum [snabel-a] gmail.com

  SvaraRadera
 3. Jag har prövat en del, jag har faktiskt en burk med strösucketter hemma. Jag tror att jag haft canderell hemma också vid något tillfälle. Jag tycker att de har smakat alldeles förträffligt, jag hackar snarare upp mig på deras onaturlighet, och att de förmodligen inte alls är bra för oss att äta... Jag kan skicka mitt checka pulver till dig så får du testa! Skicka din adress med vändande mail bara.

  SvaraRadera
 4. oavsett smak på glass, så är hallonen bredvid alltid det godaste ju! :)

  SvaraRadera
 5. Mmmmm ser gott ut!
  hälsningar http://monicaanders.blogg.se

  SvaraRadera
 6. Hallonen är alltid bäst ja! :)

  SvaraRadera