söndag 17 maj 2009

Tacon står åter på bordet


Min man kom häromveckan på hur gott det är med tacos och att det var superlängesedan vi åt det. Så, sagt och gjort, denna helgen bjöds det på en grymt god middag a la 90-talet. Tillagningstiden är 10-15 minuter, hur smidigt som helst. Inga bröd till såklart, men blandfärs med mycket krydda, västerbottenost riven över, avokado, massa grönsaker och creme fraiché. Jag har tröttnat på köttbit/färsbiff med gräddsås rätt bra efter att vi gick ut rätt hårt med sådant i början av LCHF-projektet, så det känns verkligen som att nya smaker behövs.

Trots att det ligger rätt högt i kolhydrater, så kände jag att lite majs och bönor var på sin plats. Helt rätt, framförallt kidneybönor är underbart att ha till. Alles in alles blir det en helt ok måltid om målet är att ligga lågt i kolhydratintag, samtidigt som det är gott om grönsaker, olika smaker och konsistenser som känns fräscha. Att byta ut tacomixen mot egengjord kryddblandning tar säkert ned kolhydrathalten en hel del, eftersom den innehåller ca 60% socker.

2 kommentarer:

  1. Visst är det gott!!!
    Och iblad får man allt lov att unna sig lite extra kohydrater.

    SvaraRadera
  2. Man behöver framförallt variationen och tänka nytt, för att inte hamna i samma spår för att sedan tröttna och hamna i godisträsket igen...

    SvaraRadera