onsdag 1 september 2010

Studentfutter

I Tyskland köper man påsar med rätt kackiga nöt- och russinblandningar under namnet Studentenfutter - studentfoder direkt översatt. Det är ofta slagsida åt illa tilltygade russin, sällan några spännande nötter. Idén är väl att det är det billigaste av det billigaste, för så är det att vara student.

Men, this little student went to Hötorgshallarna, må ni tro! Där har de soltorkade aprikoser, rosérussin, valnötter, mullbär och pecannötter. Och, det måste inte vara asdyrt. Som student på andra varvet kommer mindre pengar då till fest och mer till bra mat. Nu är jag redo för första dagen i skolan, wish me luck!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

 1. Good luck! Btw fullkomligt ääälskar din blogg som alltid lyckad inspirera mig och väcka min lust och nyfikenhet på att prova nya saker och smaker! Lycka till med studierna!

  //m

  SvaraRadera
 2. Åh, så kul! Ja hoppas verkligen du ska trivas och det kommer gå bra. Och det där är en grym blandning att ha med sig. Måste leta upp ett billigare ställe här i stan för nötter och torkad frukt. Tappar tyvärr en del i kvalitet då men de är tokdyra i saluhallen och går inte ihop med min tunna plånbok.
  Mullbär tror jag aldrig jag smakat. Hur är de? Hårda, mjuka, söta, syrliga? Är det de där beiga sakerna mitt i bilden?

  SvaraRadera
 3. Varmt lyckat till från Lapplandsfjällen!

  SvaraRadera
 4. Om du pluggar häften så snabbt som du postar inlägg kommer studierna att gå som på räls! Håller med föregående talare - vill laga allt som du lägger upp!

  SvaraRadera
 5. @M: kram och tusen tack för det fina berömmet! :)

  @Åsa: den där indiska butiken på Hisingen där du hittade kardemummakärnorna kan ha en del bra? Mullbär är rätt söta, smakar lite åt kolahållet och ser ut som stora torkade beiga hallon, typ.

  @Torsk på lax: det var ju en fin jämförelse, har du kanske rätt i då, att det bådar gott !:)

  SvaraRadera
 6. Lycka till! Med lite nötter och frukt i magen är du säkert på alerten hela dagen (wow- det rimmade oavsiktligt) Jag gillar studentfoder från Olof Viktors. Alldeles för mycket, med tanke på priset. Nä, som affärsidkare vet jag vad studenter gillar: smågodis i lösvikt.

  SvaraRadera