Jag skulle egentligen skriva något riktigt vettigt här och berätta om den fantastiskt goda lergryterätt jag gjorde igår med högrev och saffran. Men, mitt kök är så sabla vackert just nu att det får bli dagens budskap. Högrev ägnar vi oss åt imorgon istället.Rönnbär på tork (kan användas som krydda i bröd har Lisa tipsat vid en av många twitterlådor), nyplockade blåbär från skogen, ett tjog med smörsopp av bästa kvalitet (jag har inte Gittos svamplycka här i Enskede, men fick en glimt av det idag i alla fall!), ytterligare massa vildäpplen och nybakt grahamsbröd med valnötter och plommon som kalljäst över natten. Receptet är Martins, variationen är min.
Det finns hur mycket utomhus som helst att plocka här, jag känner mig så lyckligt lottad som har det så här trots att jag bor i stan. Slånbär i mängder som snart är redo, det kommer bli ett tema framöver här spår jag. Till råga på allt hittade jag plommon här i närheten och idag sprang jag på ett havtornssnår - vad är oddsen?!Igår gjorde jag min premiär på kolonilotten, med blandat resultat. Det blev en rätt hård dag då jag var lite för varmt klädd för fysiskt arbete, men behövde behålla hoodien på hela tiden för att skydda mig mot alla supermygg. Killen med nyckel till verktygsgömman var inte på plats igår, så jag fick försöka plöjja min djungel med handjagare, och det frestade på mitt annars rätt så tänjbara tålamod med mer än en smula. Nästa gång vill jag ha elektroniska doningar och myggmedel. Nevertheless så kom jag igång bra med grävandet - och hittade massa potatis som den förre kolonisten lämnat efter sig. Tack för det! Jag skall säga er, att när man skördar sin egen potatis så känns GI-tabeller och skit som en fis i rymden, då känns det bara som en grymt flott gåva och förmån.Läs även andra bloggares åsikter om Svamp, Höst, Blåbär, pain de Martin, Hembakt, Kristet, Hurtigt, Hemmafru, Gräsänka
söndag 12 september 2010
Smörgåsbord och myggbett
Etiketter:
Att odla,
Bakat,
Frukt och bär,
I skafferiet/kylskåpet,
Skördetid,
Veggo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Håller med dig, det är härligt att kunna skörda diverse bär överallt. Hittade havtornsbuskar nere vid hamnen och bestämde mig för att dom där måste jag plocka någon dag, när jag väl bestämt mig för att åka ner och ta dom så var dom såklart borta, någon annan lyckligt hann före....
SvaraRaderaBLI VECKANS BLOGG!!
SvaraRaderakommentera på inlägget veckans blogg på min blogg !!!!
Visst är det en härlig tid nu när man kan plocka hem mat från naturen! Jag kokade marmelad på fläderbär och vildäpplen i helgen (har inte hunnit blogga om den än), och apropå havtorn så kan jag tipsa om att de funkar finfint i marmelad tillsammans med aprikoser, kolla här: http://hemmahosannica.blogspot.com/2010/08/havtorns-och-aprikosmarmelad.html
SvaraRadera@Martina: nämen fy fasen, så surt, när man bespetsat sig liksom!
SvaraRadera@kikka: tack för inbjudan.
@Annica: oh, gud så najs, fläderbären börjar mogna här med!
Åh vad mysigt att hitta tillbaka till din blogg inför hösten och allt gott som går att tillreda och som man blir sugen på igen efter sommaren. Just nu klurar jag på havtorn med sina bra egenskaper och om man inte kan plocka dem själv vet du var man kan köpa dem (torkade antar jag) på någon nätbutik? Har du någon du kanske kan tipsa om? :)
SvaraRaderaVilken fin blogg du har! Blir att lägga till! Har nyss flyttat ner till sthlm men du kanske vet några mysiga bistron?
SvaraRadera