söndag 29 augusti 2010

En höstfavorit

När jag vaknade både igår och idag så kände jag verkligen att sommaren inte kommer tillbaka på ett tag nu. Vi är där, på väg rätt in i hösten. Vackra soliga dagar som känns sådär krispiga med klarblå himmel är del av det nya. Jag startade denna dag med en favoritomelett som jag kommer tillbaka till varje höst verkar det som.

2 personer:

/ 4 ägg / 2 msk grädde / 1 palsternacka / smör / 2 dl hackad svamp (gärna champinjoner+kantareller) / 0,5 röd lök / 0,5 pkt bacon (kan uteslutas) / 1-2 msk smulad ädelost / 1 dl riven parmesan / nymald peppar /

Blanda äggen lätt med en gaffel och rör i grädde (detta ger en krämig omelett, om du vill ha en fluffig en så väl istället att vispa upp äggen lite mer och byt grädde mot vatten). Fräs hackad svamp och lök i smör tillsammans med finriven rå palsternacka. Lägg i hackad eller skivad bacon och låt få färg. Häll i äggsmeten, strö över ost och krydda med peppar, stek på mycket svag värme. Fantabulous!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

  1. Mums-det här låter som en mumsig omelett-kan klart vara testvärt i en vego-variant. Bara att utesluta baconet eller ersätta med "fejkon"

    SvaraRadera
  2. @Crimson-Anna: absolut, eller bara tillsätta lite havssalt istället så blir det gött!

    SvaraRadera