onsdag 25 februari 2009

Lunchlyx No. 1

Jag funderade i min kostövergång hur jag skulle göra med alla mysiga sushiluncher som vi arbetskamrater drar iväg på, men så fann jag häromveckan på råd: sashimi. På Sushi Yama (hemsidan verkar inte vara riktigt igång ännu) i Stockholm så får du en underbart vacker tallrik med alg- och sesamsallad, lite riven rödbeta tillsammans med räkor, musslor, bläckfisk, lax, red snapper, tonfisk och rökt ål* i tunna skivor. Otroligt nyttig, fet och härlig fisk som håller dig mätt lääääänge. Dessutom är det en ljuvligt vacker matupplevelse.

För att hitta just ditt perfekta sushiställe, kika på sushikartan.

* Ål bör undvikas i nuläget, då det är en rödlistad art under hårt tryck från utfiske. Nära kollaps enligt WWF.

Är detta inlägg intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

2 kommentarer:

  1. Aha, ja, det var ju en bra idé! Har också funderat på det där med sushi. =)

    Fast jag tycker iochförsig att tamagoyakin (omelettrullarna) är godast... blir lite svårt att få dem som sashimi.

    SvaraRadera
  2. Ja, och de är söta också, tror de steks med nån form av socker....
    På en del sushiställen har de också urgoda kycklingspett m teriyakisås eller stark gryta med strimlad entrecote. Funkar också finfint utan ris! :)

    SvaraRadera