torsdag 26 februari 2009
Den ljuvliga kokosoljan
Det är av högsta vikt att fettet du äter är av hög kvalitet. Att man helst skall undvika oljor som de av solros, majs och jordnöt är allmänt känt (dvs fett med höga halter omega6, skadligt på samma vis som margarin), vilket är rätt och riktigt. Däremot florerar myten att kokosfett är dåligt och farligt. Far from the truth! Äkta kallpressad kokosolja är otroligt nyttigt, och detta börjar uppmärksammas mer och mer. Jag använder den framförallt i asiatisk matlagning pga dess kokossmak, men användningsområdena är givetvis flera.
Den mest högkvalitativa produkten jag prövat hittills är den som Stockholmsbaserade företaget Solid Health direktinporterar från Filipinerna. Den är både kallpressad och ekologisk - och del i ett rättviseprogram! (beställ här)
Annika Dahlqvist har ofta fått frågan om kokosfettets nyttighet och svarat superbra här på sin blogg.
[Bild lånad från Solid Health]
Är detta inlägg intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Solid Health, Mats Fastmark, Kokosfett, Kokosolja, Annika Dahlqvist, Omega6, Fettsyror
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hejsan, cocosfett i kaffet är mumms :)
SvaraRaderaJag har förstått det, många skriver om att de har det. Men jag undrar: smakar det fortf kaffe då? Jag ÄLSKAR min förmiddagskopp och blir ju därför lite orolig.... :)
SvaraRadera